Logo eendrachtbode.nl

Karel Saris wil de wereld mooier maken dan hij gisteren was

Karel Saris uit Poortvliet heeft op tal van plaatsen gewoond en overal hard gewerkt. Elke keer was het weer anders. Met zijn vrouw Agnes beleefde hij mooie en minder mooie tijden, maar ze kwamen er elke keer weer bovenop. De horeca nam het grootste deel van zijn werkzaam leven in beslag. Hij is ook filosofisch aangelegd en wil de wereld mooier maken dan dat die gisteren was, maar beseft dat dit niet gaat lukken.

Na een proefjaar vestigden hij en zijn vrouw zich in 1977 definitief op camping Irenehoeve in Stavenisse en beheerden daar café 'Het Keeten'. Hun dochtertje Marie Janine kreeg hier een broertje: Jeroen. 's Zomers liepen de zaken goed, maar vanaf september was het seizoen voorbij. Dat was voor Agnes prima, maar Karel moest bij gaan werken en zo heeft hij tot aan zijn VUT-leeftijd altijd combiwerk gedaan. Eerst was dat twee jaar meewerken in de bietencampagne in de suikerfabriek in Steenbergen. Daarna schoolde Karel zich om tot metselaar en werkte hij in de bouw.

Het langst werkte hij bij Philip Morris als groepsleider: 22 jaar. ,,Het waren lange en zware dagen, want ik draaide mee in de drieploegendienst en hielp daarna volop mee in de horeca." De zwaarste jaren van zijn leven waren de jaren 1990 – 2002. In die tijd probeerde hij samen met zijn vrouw de dagrecreatie op te zetten op de Speelmansplaten. ,,Eerst hadden we een frietwagen en later kwam er een terras bij. De frietwagen verhuisde naar de Bergse Diepsluis en op de Speelmansplaten werd een restaurant gebouwd. ,,Door winterse stormen en meerdere inbraken verdween er meer dan dat we konden verdienen," verzucht Saris.

Lees het hele verhaal met Karel Saris in de Eendrachtbode van 21 november. 

Meer berichten