Logo eendrachtbode.nl

Adrie 'van de slachter' werkt 40 jaar bij slagerij Op den Brouw

Voor het raam van slager Op den Brouw hing dinsdag een groot spandoek: 'Adrie 40 jaar onmisbaar'. ,,Ik had het eerst niet eens gezien", lacht Adrie. ,,Ik kom altijd via de achterdeur binnen. Maar wel heel lief." Ze vierde dinsdag haar veertigjarig jubileum bij de slager in Sint-Maartensdijk.

 Ze weet nog wel hoe ze in 1979 begon. ,,Ik had al vijf jaar bij de Zeester gewerkt, huishoudelijk werk. Toen er een vacature bij Op den Brouw kwam, heb ik gereageerd. Ik vond het er meteen gezellig. Natuurlijk mocht ik niet meteen biefstuk snijden. Spekjes wel, of slavinken maken. Maar gaandeweg leer je steeds meer en gaat het steeds makkelijker." Nog steeds doet ze haar werk met veel plezier. ,,We hebben een leuk team, ik heb nog nooit onenigheid gehad met m'n collega's. Het leukste van mijn werk vind ik het sociaal contact. Ik babbel graag met mensen. In een slagerij werken is een mooi beroep."

Nog geen pensioen

Hoewel ze al 45 jaar gewerkt heeft, is het nog geen tijd voor pensioen. ,,Ik ben 62, dus ik moet nog zo'n vijf jaar. Dan heb ik vijftig jaar gewerkt, dat vind ik wel genoeg. Tenslotte dribbel ik heel wat af op zo'n dag." Echte plannen voor haar pensioen heeft ze nog niet. ,,Maar stilzitten is niks voor mij. In mijn vorige huis had ik een moestuintje, dat vond ik heel leuk om te doen. En ik zou graag wat meer tijd hebben om te klussen. Ik kan heel veel zelf: schilderen, timmeren. Mensen roepen vaak 'dat kan ik niet', maar je moet het gewoon proberen. Dan valt het meestal wel mee."

Lees het hele verhaal met Adrie Rijnberg in de Eendrachtbode van 21 november. 

Meer berichten