Logo eendrachtbode.nl
Na problemen tijdens het zwemseizoen wordt de technische installatie van De Spetter momenteel verbouwd.
Na problemen tijdens het zwemseizoen wordt de technische installatie van De Spetter momenteel verbouwd.

Zwembadmanager weg na gedoe rond Spetter

Zwembadmanager Paco Telderman heeft een advocaat in de arm genomen omdat zijn dienstverband bij de gemeente Tholen gestopt is. Volgens hem heeft de gang van zaken een 'politiek tintje'. De gemeente zegt in een reactie dat de beëindiging van de detachering geen enkele relatie heeft met de situatie rondom zwembad De Spetter. Teldermans vertrek volgt op problemen die zijn ontstaan na de renovatie van het bad.

Telderman is sinds 2017 hoofdzwembadmeester voor de gemeente en was zodoende nauw betrokken bij de renovatie van zwembad de Spetter in Tholen. De gemeente verspreidde vorige week een vacature voor zwembadmanager. De inmiddels oud-badmeester heeft in september vorig jaar de mededeling gehad dat er 'geen toekomst meer voor hem is bij de gemeente Tholen', hoewel hij naar eigen zeggen een week eerder nog een vaste aanstelling in het vooruitzicht werd gesteld.

De gemeente zegt in een reactie dat Telderman op detacheringsbasis werkzaam was als zwembadmanager. ,,De detachering is van rechtswege per 31 december 2019 beëindigd. De beëindiging van de detachering heeft geen enkele relatie met de ontstane situatie rondom zwembad De Spetter." Over de reden doet de woordvoerder geen uitspraken vanwege privacy. Dat hij eerder een vast contract in het vooruitzicht was gesteld, wordt niet weersproken.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 16 januari. 

Meer berichten