Logo eendrachtbode.nl

Nel en Kees Kot-de Hond uit Tholen 65 jaar getrouwd

Nel en Kees Kot-de Hond in Tholen zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Ze vieren het met hun drie dochters en schoonzoons. Door de corona-beperkingen kan het geplande feest met de klein- en achterkleinkinderen erbij niet doorgaan. Nel en Kees, 85 en 90 jaar oud, kijken dankbaar terug op een goed leven samen. ,,Het is mooi dat het ons is gegeven om dit te beleven’’,zegt zij.

Het stel leerde elkaar kennen bij het rondje ’rond de blok’ (Kerkstraat, Hoogstraat, Stoofstraat, Markt), waar op zaterdag avond de jongens de ene kant op wandelden en de meisjes de andere kant, zodat ze elkaar tegenkwamen. Na vijf jaar verkering trouwden ze. Dat had te maken met een woning in de Bebouwdendam die ze graag wilden hebben, maar waar ze aanvankelijk niet voor in aanmerking kwamen in die periode van woningnood. Dus werd er versneld getrouwd, hoewel dat nog een week is uitgesteld omdat Nel haar bruidsjurk nog niet gereed had. Zij deed veel naaiwerk, ook bruidsjurken. 

Kees bezocht de ulo, en haalde in die tijd vóór schooltijd bij boeren in de omgeving de melk op voor zijn vader die melkboer was. Eenmaal met diploma werkte hij bij het accountantskantoor Baaij, daarna bij Bingham in Rotterdam en Beukelaar in Tholen. Een jaar na hun trouwen werd hij vertegenwoordiger voor de Remia. Die firma had een depot op het Slachtveld, en Kees bezocht klanten in heel Zeeland. Dat betekende soms lange dagen van huis.

Lees het hele verhaal met het bruidspaar in de Eendrachtbode van 20 mei. 

Meer berichten