Logo eendrachtbode.nl
Foto: Sander Westdorp en Marijke van Dijke.

Kringloopwinkel 2e Kans in Sint-Annaland geopend

Liefhebbers van tweedehands spullen kunnen hun hart ophalen in de nieuwe Kringloop 2e Kans in Sint-Annaland. Marijke van Dijke gaat de kringloopwinkel, in het pand naast bouwmarkt Hubo, runnen.De opbrengsten zijn voor zorgcoöperatie Anna Zorgt.

Marijke werkte eerder in de gehandicaptenwoonvoorziening de Annewas en tot enige tijd geleden in de kinderopvang. Ze was toe aan een carrièreswitch. Zij en Arjan van Dijke zitten in het bestuur van zorgcoöperatie Anna Zorgt en raakten aan de praat. Arjan zocht namelijk een invulling voor zijn pand naast de bouwmarkt in de Ceciliaweg. Beiden wisten natuurlijk goed dat Anna Zorgt al langer op zoek is naar een structurele inkomstenbron. De ambitie van Marijke, behoefte van Arjan en doel van Anna Zorgt smolt samen in de kringloopwinkel. 

Koffiehoek

Op de begane grond is een koffiehoek ingericht. Het is de bedoeling dat Kringloop 2e Kans ook een ontmoetingsplek wordt. ,,Dat sluit aan bij de doelstellingen van Anna Zorgt”, vertelt Sander. ,,Om te ontmoeten en verbinden en dan ook nog eens duurzaam. We zijn trots op deze voorziening.”

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 9 juli. 

Meer berichten