Logo eendrachtbode.nl

Nadia Morelli uit Smerdiek wil stewardess worden

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? 

Deze week: Nadia Morelli (16) uit Sint-Maartensdijk. 

Van wie bin jie der jin? 

Mijn vader is Giorgio, hij is projectleider bij Heijmans. En mijn moeder Miranda is kapster. Ik heb een broer Giulio die voor piloot studeert. 

Op welke school zit je? 

Ik doe de havo op ’t Rijks in Bergen op Zoom, zit in de vierde klas en ben over naar de vijfde. Het was een vreemd schooljaar. Elf weken niet naar school door de corona, maar online lessen via Teams achter de laptop. Aan de ene kant was het fijn om niet per se naar school te hoeven. Op 1 juni begonnen we weer een hele week, waarbij één dag was gereserveerd voor twee lesuren gym en verder niets. De andere lessen kregen we niet op school, maar in het Arsenaal. In een heel grote ruimte met anderhalve meter tussenruimte van elkaar, dat gaf best een vreemde sfeer. Elke dag moesten we onze tafel schoonmaken. Ook kregen we veel schoolexamens achter elkaar. Dat gaf best stress, want ze tellen mee voor volgend schooljaar. 

Wat wil je later worden? 

Het liefst wil ik stewardess worden. Niet door een studie te volgen, maar via een interne opleiding van KLM. Ik heb al veel vliegvakanties beleefd en stewardessen bezig gezien. Dat trekt me echt aan, ik vind het superleuk. Je zit dan geregeld een paar dagen in een bepaald land, en krijgt een beetje alles over de wereld te zien. Maar Nadia wil eerst tóch een studie, geeft ze aan: hbo toerisme, of in de zorg. 

Heb je vakantieplannen? 

We gaan twee weken naar Italië, waar we een huis hebben bij het Comomeer. Lekker even weg, daar ben ik wel aan toe. We zijn daar als gezin vaker in het jaar. 

Meer berichten