Logo eendrachtbode.nl
Foto: Tijdens de diploma-uitreiking werd een quiz gehouden.

Diploma-uitreiking Calvijn College ‘anders dan anders’

Het was een raar jaar voor de eindexamenkandidaten van het Calvijn College in Tholen. En ook de diploma-uitreiking was donderdagavond door de coronacrisis anders dan anders.

Geen koffiepauze, geen ouders die rondliepen om foto’s te maken, geen persoonlijke felicitaties. Door de coronacrisis moest het Calvijn College haar diploma-uitreiking aanpassen. Op een andere locatie ook: in Meulvliet in plaats van op school. ,,We waren wel heel bij met de laatste versoepelingen”, zei locatie-directeur Peter Kunst in zijn welkomsttoespraak. ,,Nu is het toch mogelijk dat de ouders hierbij aanwezig zijn.”

Kunst keek terug op een vreemd jaar. ,,Op 15 maart kondigde Mark Rutte aan dat de scholen dicht gingen. Wij moesten als docenten iets gaan doen wat we nog nooit gedaan hadden: onderwijs op afstand geven.” Voor de eindexamenkandidaten kwam al snel de melding dat de examens dit jaar niet doorgingen. ,,Daarbij komt de vraag op: Is dit diploma net zoveel waard als diploma’s uit andere jaren”, zei Kunst. ,,Maar maak je daar geen zorgen over: jullie hebben alle lessen gehad, alle stof is behandeld en getoetst. Het enige dat niet doorgegaan is, is het examen.” Kunst was trots op zijn leerlingen: ,,Jullie zijn allemaal geslaagd. We hebben dit jaar 100 procent geslaagden op school.”

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 16 juli.

Meer berichten