Logo eendrachtbode.nl
Foto: Wilko (links) en Marco Elenbaas klussen bij WHS.

Broers Marco en Wilko doen veel vrijwilligerswerk in coronatijd

Door coronapandemie zijn de broers Marco en Wilko Elenbaas uit Sint-Annaland al achttien weken niet meer naar hun werk geweest. Gelukkig voor hen en voetbalvereniging WHS was er op sportpark de Waaje genoeg te doen. Nu hun werkgever JMT failliet is, breken onzekere tijden aan, maar doelloos voelden ze zich allerminst. Samen met andere vrijwilligers staken ze de afgelopen maanden de handen uit de mouwen. ,,Ik heb me geen moment verveeld”, zegt Marco.

Toen de heren nog in hun ouderlijk huis woonden, zagen ze elkaar misschien niet zo veel als de afgelopen maanden. Bijna elke werkdag waren ze in de ochtenden op en rond de voetbalvelden in hun dorp te vinden. ,,We hebben nog geen ruzie gehad”, vertellen ze. Het gevoel voor humor zijn ze niet verloren.

Jeu de boules

Er zijn heel wat uren gaan zitten in de klusjes op en naast de voetbalvelden en in de kantine en kleedkamers bij WHS. ,,Ik ben elke ochtend vijf uur wakker, dus ik begon hier om zeven uur”, zegt Marco. Onder supervisie van Gerard Goedegebuure legden hij en Wilko samen met andere heren twee jeu de boulesbanen aan. Die worden 29 augustus geopend. 

Scorebord

Het scorebord bij het hoofdveld heeft een likje verf gekregen en de bestrating is op plekken opnieuw gedaan. Waar een groep supporters in het bijzonder blij mee gaat zijn, is de verlaging van de reling langs het veld, ter hoogte van het scorebord. Als ze zittend op de bankjes daar een pot voetbal keken, zagen ze vooral een buis. De lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan, mede dankzij de broers Elenbaas. Ook schilderden zij de kleedkamers opnieuw. Het groenwit van WHS siert daar nu de wanden. ,,Dat vind ik wel het mooiste wat we gedaan hebben”, zegt Wilko. 

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 23 juli.

Meer berichten