Afbeelding
Foto: Hanny van Poortvliet (l) en Rianne Bijnagte zijn gestart met de Zorgkrael in Scherpenisse.

We willen zorgen dat iedereen zich in Scherpenisse thuis voelt’

Voor speeltuinvereniging De Speelkrael moet de eerste spade nog de grond in, maar de Zorgkrael is al van start gegaan. De drie initiatiefnemers Hanny van Poortvliet, Rianne Bijnagte en Anke Dorst, willen hun steentje bijdragen aan hun dorp. ,,Al kunnen we misschien nog niet iedere hulpvraag aan.”

Het is eigenlijk een mini-zorgloket, legt het drietal uit. ,,Als we naar de andere zorgloketten op Tholen kijken, die doen zóveel. Zo ver zijn wij voorlopig nog niet, bij ons is er bijvoorbeeld geen wmo-spreekuur. Maar we hebben al een clubje met vrijwilligers, die graag een helpende hand willen toesteken als dat nodig is. Dus zijn we maar vast van start gegaan.”

Luisterend oor

Met de Zorgkrael willen de dames een luisterend oor bieden aan de bewoners van Scherpenisse, een praatje maken met inwoners die eenzaam zijn of een voorleesmiddag houden voor kinderen. Juist die combinatie met de speeltuin vinden zij fijn. ,,Het is heel laagdrempelig. Een moeder die daar met haar kinderen komt kan bij ons bijvoorbeeld meteen een probleem in de opvoeding voorleggen. Oudere mensen kunnen langs komen voor een praatje of om even de krant te lezen en te genieten van de levendigheid en gezelligheid. Of misschien eens helpen met onkruidtrekken of wat klusjes. De Speelkrael moet echt een ontmoetingspunt worden in Scherpenisse, het middelpunt van het dorp.”

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 22 oktober 2020.