Afbeelding
Foto: Miranda en Jorinda komen langs de deur om oliebollen te verkopen voor het goede doel.

Miranda Burger en Jorinda Uijl verkopen oliebollen voor Sierra Leone

Liefhebbers van oliebollenkunnen met een bestelling bij Miranda Burger en Jorinda Uijl niet alleen de eigen maag vullen, maar ook kinderen in Sierra Leone van klaslokalen voorzien. De nichtjes uit Scherpenisse en Sint-Annaland gaan volgend jaar augustus zelf naar het Afrikaanse land om bij de bouw te helpen. Voor Miranda is er een bijzondere reden voor het ontwikkelingswerk: ze treedt daarmee in de voetsporen van haar opa.

Het gaat in december om een tweede verkoopronde. De dames zijn in november ook al langs de deuren geweest om bestellingen op te tekenen en oliebollen rond te brengen. De baksels komen van Welkoop in Tholen. ,,We kunnen ze voor een leuke prijs inkopen”, zegt Miranda. De reis loopt via World Servants. Deze christelijke organisatie organiseert werkvakanties voor jongeren in ontwikkelingslanden. Met World Servants naar Sierra Leone gaan, kost 2600 euro per persoon. Met de vorige oliebollenactie hebben de meiden zevenhonderd euro verdiend. ,,We gaan nog wel meer acties houden. Bijvoorbeeld een flesseninzameling”, zegt Jorinda. 

Net als opa

Miranda (20) is vorig jaar via World Servants naar Malawi geweest. Het avontuur lonkte bij haar 18-jarige nichtje Jorinda uit Sint-Annaland. ,,Miranda heeft me over de streep getrokken. Miranda is eigenlijk in de voetsporen van haar opa uit Krimpen aan den IJssel getreden. ,,Ontwikkelingswerk was zijn baan. Hij hielp jonge bedrijven ontwikkelen. Mijn opa is helaas in 2016 overleden bij een aanslag in Burkina Faso.” Terroristen van Al Qaida bezetten een hotel en schoten daar tientallen mensen dood. Miranda’s opa was één van de slachtoffers. ,,Mijn opa maakte me altijd nieuwsgierig met zijn verhalen uit Afrika. Ik moest na de aanslag wel even de knopomzetten. Denken dat ze niet allemaal slecht zijn daar. Ik heb gelukkig inmiddels ervaren dat het er ook fijn kan zijn.”

Bestellen

Oliebollen bestellen kan via worldservantsjorinda@gmail.com. De actie loopt tot 12 december. 

Lees meer over Miranda en Jorinda in de Eendrachtbode van 3 december 2020.