Sander Zandijk wil het bedrijf van zijn vader overnemen
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Sander Zandijk vindt online leren maar vervelend.

Sander Zandijk wil het bedrijf van zijn vader overnemen

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Sander Zandijk (13), Tholen.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn vader is Leendert-Jan Zandijk, hij heeft zijn eigen bedrijf, Hoveniersbedrijf De Passiebloem. Mijn moeder heet Jacqueline en werkt bij Autoschade Buijs in Tholen. Ik heb twee halfzussen, een van 20 en een van 24. Eentje woont in Rotterdam de ander nog thuis.

Op welke school zit je?

Op het CSG Prins Maurits in Middelharnis, in de brugklas. Een leuke school, maar nu krijgen we veel online les, dat vind ik heel vervelend. Ik heb ADHD en heb eigenlijk veel begeleiding nodig. Maar ik haal nog wel goede punten!

Wat zijn je favoriete vakken?

De praktijkvakken. Ik heb Zorg en Groen gedaan, en nu zou ik eigenlijk Techniek moeten hebben, maar dat gaat door corona niet door. Groen vond ik het leukst. Verder zijn aardrijkskunde en Engels mijn favoriete vakken, maar handvaardigheid vind ik helemaal niks. Ik ben er ook gewoon niet goed in.

Wat wil je later worden?

Mijn doel is het bedrijf van mijn vader over te nemen. Ik help mijn vader nu al regelmatig. Dat doe ik graag en ik verdien er nog mee ook. Dus na deze school ga ik een hoveniersopleiding doen. Stage lopen mag dan niet bij mijn vader, dat is wel jammer. Mijn zussen willen niet in het bedrijf. De een wil journalistiek gaan studeren, de ander is heel creatief.

Lees meer in de Eendrachtbode van 14 januari 2021.

Meer berichten