Afbeelding
Foto: Tamar vindt het leuk om in bomen te klimmen.

Tamar van Luijk houdt van wiskunde en beeldende vorming

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Tamar van Luijk (13), Sint-Annaland.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn vader is Antoine van Luijk, hij is biologisch tuinder en mijn moeder is Anjolien Koopman, zij is ic verpleegkundige. Ik heb een zusje, Yaëll. Zij is elf.

Waar zit je op school?

Ik zit in de brugklas van het Roncalli. Een hele leuke school, alleen jammer dat we nu alles online moeten doen. Dat is wel een beetje saai. En alle leuke dingen zijn afgelast, zoals het kerstgala in december. Dat ging natuurlijk niet door.

Het Roncalli, dat is toch leren in je eigen tempo?

In je eerste jaar nog niet, maar daarna moet je steeds meer zelf plannen. Ik denk dat ik dat wel kan. De fijnste vakken vind ik beeldende vorming en levensbeschouwing. En wiskunde, dat vind ik ook leuk.

Wat zijn je hobby’s?

Ik teken graag en ik hou van lezen. Het liefst spannende boeken. Verder hou ik veel van zwemmen en ben ik graag buiten. Ik vind ’t leuk om in bomen te klimmen. Daar ben ik ook een keer uitgevallen. Ik klom in de boom, hier in de tuin, en hield me vast aan een tak. Maar die brak af en toen viel ik. Gelukkig had ik alleen schaafwonden.

Lees meer over Tamar in de Eendrachtbode van 4 februari 2021.