Afbeelding
Foto: René is blij dat hij met vrouw en kinderen nu op die boerderij woont.

René Slager groeide op als zoon van de slager maar had meer met de boerderij

René Slager groeide op in Scherpenisse als zoon van de slager, maar had veel meer op met de boerderij van zijn grootouders waar hij dagelijks te vinden was. Hij is dan ook erg blij dat hij met vrouw en kinderen nu op die boerderij woont en van daaruit zijn werk mag doen.

De vader van René (Aart) was de slager in de Kerkstraat van Scherpenisse. Hij was slager Slager terwijl zijn neven in Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland dat ook waren. Momenteel zit de enige slager Slager nog in Setalland.

René was enig kind. Hij werd op elf september 1982 geboren en woonde in de Kerkstraat. Van de slagerij trok hij zich als kind weinig aan, want hij zat veel liever op de Mosselhoeve van opa en oma Bijl. Die hadden toen nog een gemengd bedrijf aan de Hartogsweg en de kleine René was er elke dag te vinden. Eerst hadden vooral de koeien en kalveren zijn belangstelling, maar later hielp hij ook mee met de aardappelen en groeide zijn belangstelling voor de akkerbouw. Hij speelde er ook graag, want er was altijd wel wat te doen. Hij vond het dan ook jammer dat hij naar de kleuterschool moest.

Zeeuwke

Na de basisschool ging René eerst twee jaar naar de Lagere Technische School in Sint-Maartensdijk. Na die tijd fietsteRené twee jaar lang naar Steenbergen waar hij verder onderwijs aan de Lagere Agrarische School kreeg. ,,Ineens zat ik tussen allemaal Brabers die uit de regio kwamen van Fijnaart tot Ossendrecht toe. Ze noemden me allemaal het ‘Zeeuwke’, maar het was er best gezellig en interessant.”

Lees meer over René in de Eendrachtbode van 4 februari 2021.