Logo eendrachtbode.nl
Foto: Gerrard helpt zijn vader regelmatig bij hun schuur in Poortvliet.

Gerrard Heijboer gaat graag de natuur in

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Gerrard Heijboer (12), uit Scherpenisse.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn vader is Pieter Heijboer, hij werkt bij Prop Beplantingswerken en mijn moeder heet Mattie, zij is juf op de Groen van Prinstererschool, hier in Scherpenisse. Verder heb ik een zusje, Anne, van vijf en een broertje, Arjan, van tien.

Op welke school zit je?

Ik zit nu op de Groen van Prinstererschool, in groep 8.

Dus je zit bij je moeder op school?

Ja, maar niet bij haar in de klas. In groep twee zat ik wel bij haar, maar dat ging ook prima, hoor. Ik vind het helemaal niet vervelend om bij haar op school te zitten. Na dit jaar ga ik naar het Calvijn College.

Wat wil je later worden?

Kraanmachinist. Toen ik klein was, bouwde ik al kranen van Lego. En laatst werd erbij een vriendje een schuur uitgegraven met een kraan, dat vond ik ook heel mooi om te zien.

Wat zijn je hobby’s?

Ik voetbal graag met vrienden en in de zomer zwem ik vaak bij Gorishoek. Meestal gaan we daar met ons hele gezin naar toe. En verder ga ik graag met Lenie Ponse de natuur in. Zij is gids bij Staatsbosbeheer en kan heel veel over de natuur vertellen. 

Lees meer over Gerrard in de Eendrachtbode van 11 februari 2021.

Meer berichten