Logo eendrachtbode.nl

Ties en Naomi gaan een jaar vluchtelingen helpen op Lesbos

Als het aan Naomi Reitsma had gelegen, waren ze allang weg geweest. ,,Ik riep als kind al: later ga ik helpen in Afrika”, lacht ze. ,,Maar Ties had wat meer opwarmtijd nodig.” Inmiddels is de kogel door de kerk: samen met hun zoontje Judah gaan ze een jaar lang naar Lesbos, om daar te helpen in een vluchtelingenkamp.

Bij Ties en Naomi uit Tholen leefde het verlangen om iets voor een ander te betekenen al een tijd. Dat kan overal, dat beseften ze wel. Ook in Nederland, ook in Tholen. Maar heb buitenland trok. Ontwikkelingswerk in Afrika, dat was het plan. Er waren gesprekken, maar nergens had het stel echt een klik. Tot Naomi op internet de stichting Christian Refugee Relief tegenkwam. ,,We voelden meteen dat dit iets voor ons was, dus was het tijd om ons idee om naar Afrika te gaan los te laten en onze blik op Lesbos te richten.”

Voor het zover is, moet er echter nog heel wat geregeld worden. Hun huis in Tholen willen ze verhuren, ze moeten op zoek naar een onderkomen in Griekenland en er moeten sponsors gezocht worden. Doneren kan via www.christianrefugeerelief.com

Lees meer in de Eendrachtbode van 23 september 2021.

Meer berichten