Logo eendrachtbode.nl

Veilingkisten vol foto’s gebruikt voor nieuw boek over Sint-Annaland

Kees Fase (75) uit Sint-Annaland verzamelt al achttien jaar foto’s en nu is er voor het eerst een boekje van verschenen. ’Uitgebeeld verleden van Sint-Annaland’ is de titel. Het eerste exemplaar overhandigde Fase in de Meestoof aan museumvoorzitter Han Moerland. 

,,Die zat een klas lager’’, weet Kees Fase, die heel veel klassenfoto’s in zijn boekje heeft opgenomen. Zelf staat hij er ook in met klas 5 van de School met de Bijbel in 1958/1959 met meester J.B. Aarnoudse. Inmiddels 75-jarigen, maar niet iedereen is er meer. ,,Jaap den Engelsman, Jan Snoep en Adrie Quist bijvoorbeeld zijn overleden. We zaten op alfabet, dus ik zat naast Jaap den Engelsman, met wie ik altijd contact heb gehouden. De beide Corries den Engelsman - witte en zwarte Corrie (vanwege hun haar) – zaten ook vlakbij.”

Of er na dit boek nog een vervolg komt, is de vraag. ,,Foto’s genoeg, ook van andere plaatsen op het eiland. Je krijgt er veilingkisten vol aangeleverd. Er gaat niks kapot of weg. Alles wat ik niet kan gebruiken, gaat naar het gemeentearchief.’’

Lees meer in de Eendrachtbode van 4 november 2021.

Meer berichten