Afbeelding

Tholenaar Piet Klippel organiseert quad meeting

Piet Klippel (58) is zo verzot op quads dat hij een speciale meeting organiseert. Op zaterdag 20 augustus trekken de vierwielige motorvoertuigen over het eiland. Voor de Tholenaar is het een droom die uitkomt.

,,Ik knutsel niet voor negen uur ’s morgens en ik kijk altijd of de buren al wakker zijn. Ik kan altijd goed met ze opschieten en dat probeer ik zo te houden. Dus ook als ik moet slijpen of boren, dan doe ik dat niet ’s avonds. Gewoon overdag, niet te vroeg en niet te laat”, legt Klippel uit. Niet alleen voor zijn werk als monteur bij autobedrijf Koese in Sint-Annaland sleutel hij graag aan voertuigen. Sinds 2008 is hij in zijn eigen tuin in Tholen bezig met quads.

’Quadvirus’

Toen zijn oudste zoon Martijn nog een jong ventje was, ging Klippel op zoek naar een mini-bike. Toen hij diverse quads tegenkwam, ging hij overstag en kocht een kinderversie van de gemotoriseerde vierwieler. ,,Gaandeweg werd ik ook gek op die dingen en ik kocht er een voor mezelf. Met kenteken, zodat ik ermee de openbare weg op kon. Ik kreeg als het ware ’het quadvirus’ te pakken.

Lees meer in de Eendrachtbode van 28 juli.